PARLAR DE SÒL PELVIÀ

Publicat el 12 de maig de 2023

 

Com és una primera visita de Fisioteràpia per al teu sòl pelvià?

 

 

M’agradaria explicar-te que consisteix una primera visita amb una fisioterapeuta especialista en sòl pelvià.

La fisioteràpia pelviperineal és més que un tractament exclusiu de la zona perineal. Per tant, una valoració de fisioteràpia en aquest camp inclourà la musculatura i les estructures que componen el sòl pelvià, però també altres elements com el diafragma i l’abdomen. A més d’una observació de la teva postura i patró respiratori.

Un cop a la consulta, la primera part de la vista consistirà en una entrevista. Aquesta, la farem servir per recopilar informació sobre aspectes importants del/de la pacient que necessitem saber. A més, l’entrevista inclou temes relacionats amb la micció, la defecació, les relacions sexuals, etc. I si és una dona, també ens interessarà saber temes relacionats amb els seus antecedents obstètrics i ginecològics.

Un cop acabada l’entrevista, i abans de la valoració física, caldrà procedir a la signatura del consentiment informat. L’especialista us explicarà i presentarà aquest document; on trobaràs per escrit que és i en què consisteix la fisioteràpia pelviperineal i la valoració intracavitària del sòl pelvià (sigui vaginal i/o rectal).

No et valores amb una fisioterapeuta de sòl pelvià sense un consentiment informat. Necessitem el teu permís per fer aquest tipus de valoració.

Un cop realitzat el tràmit anterior, i amb el teu consentiment, es passarà a fer la valoració:

  • A En primer lloc, dempeus, observarem la teva postura.
  • Després, a la llitera, observarem patró respiratori, valorarem diafragma, si hi ha cicatrius i farem alguns tests abdominals.
  • Un cop realitzat tot això, passarem a la valoració específica del sòl pelvià:

 

  1. Valoració externa/visual: Ens fixarem en com és la teva àrea genital, la coloració, si hi ha cicatrius, etc. Fins i tot, et podem demanar una tos o una contracció del terra pelvià.
  2. Valoració intracavitària: Amb aquest tipus de valoració, volem saber quin és el to, la força i la resistència de la teva musculatura. A més d’observar la posició dels teus òrgans pèlvics.

Un cop acabada la valoració, l’especialista t’explicarà què ha trobat. Si necessites o no tractament, i si fos que sí, en què consistirà el tractament.

Espero que hagis entès una mica millor en què consisteix una primera visita amb una fisioterapeuta pelviperineal. I si creus que en el teu cas seria recomanable fer-te-la, no ho dubtis.

Sempre és un bon moment per saber com està el teu terra pelvià.

 

ALBA GARCIA – Fisioterapeuta especialitzada en uroginecologia

Demanar cita

Pots contactar per telèfon o e-mail:
93 886 46 01
644 11 78 71
info@cemgine.cat

Traductor »