CEMGINE i DEXEUS Dona sumen forces per potenciar l’atenció a la salut de la dona a la comarca d’Osona.

Publicat el 10 de juliol de 2019


CEMGINE i DEXEUS Dona,

les dues entitats especialitzades en ginecologia, obstetrícia i reproducció, han signat un acord de col·laboració.

 

 

  • L’acord permetrà dur a terme el seguiment i l’assistència en parts d’alt risc, intervencions quirúrgiques ginecològiques complexes i tractaments de reproducció assistida.
  • La iniciativa beneficiarà especialment la població femenina resident a Osona i altres comarques pròximes, com ara el Ripollès, el Berguedà i la Garrotxa.
  • L’objectiu del conveni és sumar forces per donar resposta a la demanda d’una atenció altament especialitzada i més personalitzada en aquestes especialitats.


Vic, 9 de juliol de 2019. A partir d’aquest mes, la població femenina resident a Vic, l’àrea d’Osona i altres comarques pròximes, com el Ripollès, el Berguedà i la Garrotxa, si ho desitja, podrà rebre atenció mèdica altament especialitzada per al tractament de patologies o consultes relacionades amb les especialitats de ginecologia, obstetrícia i reproducció assistida de la mà de DEXEUS DONA. Aquest fet és possible gràcies a l’acord de col·laboració que el centre mèdic CEMGINE, especialitzat en la salut de la dona i situat a Vic, ha establert amb el centre DEXEUS DONA, pioner en la introducció d’innovacions en aquest àmbit i referent a Europa.

L’acord permetrà incrementar la prestació de serveis mèdics que hi ha en aquesta regió per atendre parts, especialment en casos considerats d’alt risc, i dur a terme intervencions quirúrgiques ginecològiques complexes i cirurgies oncològiques, així com tractaments de reproducció assistida per diferents motius: edat avançada de la mare, avortaments de repetició previs, problemes d’infertilitat sense causa coneguda, tractaments anteriors sense èxit, dones sense parella masculina, patologies associades com ara l’endometriosi, etc.

En tots els casos, les pacients es monitoraran a Vic, i les intervencions es duran a terme a les instal·lacions del centre DEXEUS DONA a Barcelona, al complex de l’Hospital Universitari Dexeus, que disposa d’una unitat de neonatologia d’alt nivell i ofereix un servei de guàrdia de 24 hores per atendre urgències.

A més, els especialistes de DEXEUS DONA es desplaçaran a Vic de manera periòdica per atendre consultes presencialment, fer diagnòstics a les pacients que siguin susceptibles de ser intervingudes a Barcelona i determinar els tractaments de reproducció assistida quan sigui necessari. L’equip mèdic de CEMGINE continuarà fent el control ginecològic i el seguiment de l’embaràs a les seves pacients, i també podrà monitorar les que duguin a terme tractaments de reproducció assistida, amb el suport de l’equip mèdic de DEXEUS DONA.

Segons explica el Dr. Pere Barri Soldevila, coordinador de la Secció Quirúrgica de DEXEUS DONA i membre del comitè directiu de l’American Association of Gynecologic Laparoscopists (AAGL), que promou la cirurgia ginecològica mínimament invasiva, “el nostre centre du a terme un alt volum d’activitat –més de 1.500 cirurgies a l’any–; moltes són ambulatòries i d’altres són intervencions d’alta complexitat, ja que operem tant pacients oncològiques com casos d’endometriosi profunda i cirurgies de sòl pelvià per laparoscòpia. A més, tenim especialistes en tots els àmbits que treballen coordinadament, cosa que resulta molt útil per a pacients que necessiten atenció mèdica de professionals de diverses especialitats mèdiques”.

En l’àmbit de la reproducció assistida, DEXEUS DONA és un centre especialitzat precisament en l’atenció a dones d’edat avançada i casos complexos: “A DEXEUS DONA duem a terme més de 3.500 tractaments de reproducció a l’any. Un 25 % són dones o parelles que venen de fracassos anteriors i que tenen 40 anys de mitjana d’edat. Malgrat això, les nostres taxes d’èxit pel que fa a consecució d’embaràs i naixement es mantenen”, explica la Dra. Montserrat Boada, directora dels laboratoris del Servei de Medicina de la Reproducció de DEXEUS DONA. “A Barcelona tenim uns laboratoris de reproducció assistida d’alt nivell tecnològic i un programa de donació d’òvuls i embrions, oferim consell genètic i DGP (diagnòstic genètic preimplantacional) i comptem amb una unitat especialitzada en la salut de l’home per fer diagnòstics de manera conjunta a parelles amb problemes de fertilitat, així com comitès i protocols propis d’actuació, que ens permeten agilitzar la presa de decisions en casos difícils”, afegeix.

Pel que fa al Servei d’Obstetrícia, “oferim professionals especialitzats en parts d’alt risc i comptem amb el suport d’una unitat de neonatologia d’alt nivell a l’Hospital Universitari Dexeus, ubicada al mateix edifici on tenen lloc els parts, que permet oferir atenció altament especialitzada als nadons que neixen abans d’hora des del minut zero, a més d’un servei de guàrdia per atendre urgències les 24 hores tot l’any”, explica el Dr. Alberto Rodríguez Melcón, cap del Servei d’Obstetrícia de DEXEUS DONA.

Amb aquest acord, les dues entitats volen sumar forces per donar resposta a la demanda d’una atenció altament especialitzada en les àrees pròpies de la seva activitat assistencial.

Segons explica la Dra. Núria Fusté, directora mèdica de CEMGINE, “nosaltres hem decidit arribar a aquest acord amb DEXEUS DONA per donar un servei més complet i integral a les nostres pacients, al comptar amb el suport d’un grup de ginecòlegs establert en un centre hospitalari d’alt nivell, on poden dur a terme tractaments de fertilitat i atendre parts prematurs i d’alt risc obstètric, així com donar cobertura a tota la patologia oncoginecològica que fins ara havíem de derivar a altres professionals”. D’altra banda, “l’acord també ens permetrà tenir accés a una història clínica integrada i actualitzada de totes les nostres pacients ateses a DEXEUS DONA, i fer-ne un seguiment continu, la qual cosa és beneficiosa tant per al desenvolupament de la nostra activitat com per a la mateixa pacient”, afegeix.

 

Direcció Mèdica 9/Juliol/2019

Demanar cita

Pots contactar per telèfon o e-mail:
93 886 46 01
644 11 78 71
info@cemgine.cat

Traductor »